Interior design

Apartment renovation – penthouse in London gets a modern look

make spacious apartment renovation

We present you a successful example of Apartment renovation from Great Britain – a penthouse in the old building in the heart of London has been transformed into a modern apartment with an open plan.

Apartment renovation – use the conditions of the terrain

Stainless steel kitchen counter in modern London apartment

Sometimes even desirable living spaces in the city center have a poor distribution of space – such is the example with this London apartment, which was originally divided into several dark and narrow rooms. But the owners – a family from Southeast Asia – have decided to change this and the renowned architects’ office VW + BS charged with the task of Apartment renovation perform. The talented architects have designed several multifunctional spaces that can accommodate both homeowners on a work trip and their friends on vacation. The terrace and the French windows have been renovated. A bedroom and cabinet on the second floor were also furnished. The spacious living area on the basement consists of a kitchen with dining area and a cozy sitting area. If necessary, the kitchen can be separated from the living room by a room divider.

Modern apartment renovation completely transforms a penthouse

Dining area Paravent two floors

Several room dividers separate the room in several areas – in this way all family members can enjoy their free time together and still enjoy their private area. The furnishings are purposefully kept simple – the oak flooring and wall cladding create a cozy atmosphere. Puristic and multifunctional pieces of furniture in neutral colors add to the overall picture. It’s a very successful one Apartment renovation, which makes sensible use of the available space.

Comfortable dining area for the family and their guests

black chairs white table pendant lights

 The open living area

Apartment renovation dining area living room black furniture

The French windows and the terrace have been restored

black upholstered French windows

Fitted kitchen made of wood

Kitchen attic glass railings

 Subtle lighting and clear lines define the space

modern apartment renovation stainless steel plate

The apartment was divided into two floors

Living room kitchen sink pictures chairs

Neutral color scheme in the living room

old building central London apartment

Screens and room dividers

white color living room bedroom

Bedroom with desk

Multi-functional desk space-saving

Wooden stairs lead to the sleeping area

Lighting loft apartment wall cladding oak wood

The guest room is also practically furnished

Cloakroom built-in ceiling lights

Wooden door separates the living area from the private area

Design wood panels glass wall

Blueprint from the second floor

Building sketch, room distribution, ground floor, second floor

Construction plan of the first floor and room distribution

Room view above renovations